Home knop niet gevonden :(
no navicon found no close icon found
Home knop niet gevonden :(

Video's

 

Vakanties

In het seizoen 2022 zijn er vakanties op:

Voorjaarsvakantie 19 februari t/m 27 februari 2022
Meivakantie 30 april t/m 8 mei 2022
Zomervakantie 9 juli t/m 28 augustus 2022
Herfstvakantie 15 oktober t/m 23 oktober 2022
Kerstvakantie 24 december 2022 t/m 8 januari 2023

Pers

Hoofddorpse Courant

Het volledige artikel is te hier te zien.

Met zijn eigenzinnige en innovatieve manier van lesgeven, heeft Paul in de afgelopen jaren tal van leerlingen de fijne kneepjes van het gitaarspelen bijgebracht en met succes. Eén van zijn leerlingen is onlangs toegelaten tot het conservatorium in Alkmaar.

Gitarist - Over O Fino Da Bossa

Het volledige artikel is te zien op gitarist.nl

Sinds de presentatie van zijn bossanovaproject O Fino Da Bossa in Paradiso, kreeg de Noord-Hollandse gitarist Paul Scheepmaker lovende kritieken uit binnen- en buitenland. O Fino Da Bossa en album 'Na Rede Da Varanda' staan nu een half jaar op de wereldkaart en voor Scheepmaker is bossanova niet meer weg te denken uit zijn leven. "De akkoordprogressies blijven mij verassen."

De Telegraaf - Over O Fino Da Bossa - 4 / 5 sterren

Het volledige artikel is te zien op telegraaf.nl .

Zijn enthousiasme voor de muziek heeft Scheepmaker weten over te brengen op de elfkoppige band die belangeloos aan het album heeft meegewerkt. Het warme geluid van Braziliaanse klanken stroomt niet alleen door Scheepmakers akoestische gitaar, maar duidelijk ook door zijn hart.

Van wie krijg je les

Biografie - Paul Scheepmaker

Paul Scheepmaker woont in Hoofddorp, Noord-Holland.

Vanaf zijn tiende speelt Paul gitaar. De eerste jaren heeft hij zichzelf gitaar spelen aangeleerd, maar uiteindelijk besluit hij in 1983 om alsnog gitaarlessen te gaan volgen bij Jan van der Veen, in Haarlem.

In 1984 doet hij toelatingsexamen aan het Utrechts Conservatorium, waar hij les krijgt van hoofdvakdocent Dick Visser.

Twee jaar later (1986) stapt hij over naar Hilversums Conservatorium waar hij lessen volgt bij Frans van Gurp en Lydia Kennedy.

Hier studeert hij in 1990 af als klassiek gitarist, met als bijvak jazz.

Nog tijdens zijn opleiding brengt Paul in 1988 een LP uit met eigen werk: "COME ALONG". Alle instrumenten door hem zelf bespeeld.

In de periode 1989 - 1993 geeft Paul gitaarlessen aan CKV Pier K (De Meerse) en de Muziekschool Bollenstreek.

Sinds 1990 heeft Paul zijn eigen succesvolle gitaarlespraktijk in Hoofddorp.

Daarnaast is hij in de jaren negentig werkzaam als sessiegitarist bij verschillende landelijk bekende artiesten (waar onder: George Baker, Anny Schilder en Piet Veerman). Als sessiegitarist tourt hij lange tijd door Nederland, doet alle grote theaters (Carré) en schouwburgen aan en verschijnt hij op tv.

In dezelfde tijd verricht hij studiowerkzaamheden, en schrijft / produceert hij muziek voor promotievideo's. Hiervoor wordt het bedrijf Paul Scheepmaker Muziek Producties in het leven geroepen.

In 1998 besluit Paul zicht te focussen op het geven van gitaarlessen, componeren en studiowerk. Na vier jaar verschijnt in 2002 het album ONE onder de naam GUES, met zelfgeschreven materiaal.

Hiervan wordt Get Off My Back als single en videoclip uitgebracht. Paul heeft alle instrumenten zelf bespeeld. De CD krijgt positieve recensies in de media. De clip is op YouTube te vinden.

Naast al deze activiteiten heeft Paul altijd deel uitgemaakt van diverse rockbands en projecten, waaronder THE OPEN (CD single The Monster).

Als gevolg van het uiteen vallen van THE OPEN gooit Paul het roer tijdelijk om en begint hij in 2007 met opnames voor een Latin / Lounge album, met eigen werk. Het album NA REDE DA VARANDA wordt in september 2013 gelanceerd met een optreden van de 10-koppige band O FINO DA BOSSA in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Er volg een live optreden in AVRO's Opium.

De CD NA REDE DA VARANDA krijgt zeer lovende recensies. Het album is online te vinden op onder andere iTunes, Spotify en Google Play Music.

In 2014 wereldwijde release van het oorspronkelijk in 2002 uitgebrachte album ONE (GUES), via alle online diensten, zoals Spotify, Google Play Music, Deezer, etc. Hiervan de live-clip Separate Ways en de single/videoclip Gotta Get Up (YouTube).

In 2015 zijn de opnames gemaakt van een nieuw rock / rapalbum (GUES). De afronding van het album wordt helaas tot nader orde uitgesteld, ivm het niet kunnen vinden van geschikte vocalisten/rappers. Er wordt naar gestreefd om het album alsnog in 2021 uit te brengen.

In 2019 virale release van de geremasterde versie van het debuutalbum COME ALONG Remastered 2019 (GUES, oorspronkelijk LP 1988). In limited edition ook op CD. De albumtrack FEELS GOOD verschijnt als single en videoclip (YouTube).

In 2020 Release van alle ooit door GUES uitgebrachte singles op alle streamingdiensten: Steppin` Out (1988), Get Of My Back (2003), Gotta Get Up (2014), Feels Good (2020). Ook gaat de single Desaparecido van O FINO DA BOSSA (2013) viraal.

Eind 2020 wordt een nieuw album van GUES verwacht, met als waarschijnlijke titel `17`. Het is geheel akoestisch. Samenwerking met zangeres Tessel van Bueren.